Hur jag redigerar


Kolla i 720 HD
Här är en liten video jag gjort där ni kan se hur jag brukar redigera mina bilder på ett ungefär. Jag brukar inte använda mycket mer saker än såhär. Och jag använder Adobe photoshop Elements 2.0 för att jag lyckas aldrig ladda ner något nyare. Men jag ska,sen när jag orkar! haha
Så det jag nämner som ni kanske bör veta är att : när jag använder Nivåer i detta ps skulle jag nog använt Kurvor i ett nyare. Men man kan använda Nivåer även där så testa er fram! Och det " lagret med ljus" jag lägger på har jag gjort själv med olika texturer och färger och liknande. Kan inte säga exakt hur dock.Men är det jätte många som undrar över just det, får jag nog försöka tänka ut ett bra svar. 
Hoppas ni förstår vad jag gör ,annars är det bara att fråga!

Ursäkta min stavning i videon (såg de först nu) ja jag vet man skriver lägger HAHA, man kanske inte skall göra sånt här på natten! haha


Stay tuned!


Jag har gjort klart videon på hur jag redigerade denna bilden. Det är ungefär samma som på hur jag redigerar alla andra hah. Men de bilderna jag har i headern skall jag försöka visa en annan dag. Nu måste jag gå ut och springa lite och sen skall jag packa och såklart publicera inlägget där jag visar hur jag redigerar. stay tuned!
Highway man - Hoffmaestro (Skönaste låten just nu!)

Några bilder


Jag sitter och jobbar på en video där jag visar hur jag brukar redigera mina bilder på ett ungefär.Jag försökte göra ett där jag pratar då det är lättare att förstå så, men det gick bara inte. För det första kunde jag inte sitta och prata för mig själv och för det andra kunde jag inte sitta och lyssna på min röst när jag skulle redigera det haha. Så det får bli med text men, det funkar nog det med. Så länge kan ni få se dessa. Några bilder Före och Efter.

sju stDet dära inlägget om redigeringen, det kommer. Imorgon,eller idag blir det egentligen för klockan är ändå halv två.Jag skall försöka skriva det sedan, skall bara in till stan först. fast egentligen skall jag sova först. Konstigt inlägg det blev när jag skriver på natten. haha Här är iallafall lite ringar jag brukar använda.Av dessa har jag köpt endast EN.

Ringar från vänster:Liten nitring,gjort själv. Rosett ring,hittat. Konstig gubbe ring, från en tuggumiautomat.Fjäder ring,Mammas gammla.Random ring, köpt. Tumrringar, fått av mamma.

Göteborg från ovanIdag är det inte alls lika fint väder som på bilderna ovan, men det är lite skönt det med. Då kan man sitta inne utan att få dåligt samvete, eller hur? Det betyder också att jag kan uppdatera bloggen lite mer. Jag har planerat att göra ett inlägg där jag visar hur jag får det "ljuset" jag har på nästan alla mina bilder. För det är många som har frågat om det och så skall jag försöka ge nått "skönhets tips" om jag har några det vill säga haha.

Coloring
Första bilden har Rebecca tagit men jag står självklart för redigeringen.
Jag tänkte att jag skulle ladda upp bilderna jag har i Headern som ni verkade gilla. tack! Första bilden är tagen i början av sommaren,vi skulle testa ta några bilder på mig med , men det slutade inte så bra då jag ville veta hur bilderna blev helatiden och jag inte fastnade på bild.De andra två bilderna är tagna nyligen när solen var påväg ner. Bästa foto ljuset!

Make up store


Jag är inte personen som har en massa dyra hudprodukter och liknande. Men nu har jag köpt en "scrub" och en "ansikts mask" från Make up store. Jag har inte så mycket hudproblem får några finnar ibland vid "den tiden på månaden" haha och har en del små plitor och liknande vid näsan. Men skall testa dessa och se ifall det blir bättre. Så kan ni få höra hur det går sen!

Just det skaffade även en ny kategori "Skönhet - smink - tips" då jag själv tycker att det är väldigt kul att läsa om sånt, så hoppas det uppskattas!Kortis!


LOOKBOOK
Idag var Line och jag som sagt på Nellys Outlet,men jag hittade inte såå mycket där. Däremot hittade jag denna "långklänning" på Emmaus i Borås. Jag tror att det har vart någon gammal tants nattlinne men jag tycker det funkar utmärkt som klänning haha. Västen är Mammas från hennes coola dar och solgassögonen (som jag btw råkade göra sönder det första jag gör) kommer från H&M


vet ni vet ni vet ni!


Bild tagen 2009 med min canon ixus 75
Mamma och pappa beställde en impulsresa till Cypern så på Måndag kväll åker vi ner till Pafos i Cypern. Jag är ungefär såhääääär glad _________________________ går inte att visa, men ni vet när man sträcker ut armarna och visar, så glad är jag! Skall bli skönt at få sola och bada lite då jag inte gjort nått av det denna sommaren! Jag var i cypern förra sommaren där av bilden ovan.Men har aldrig vart i Pafos, någon som har?

Jag undrar lite över ha systemkamera med sig till stranden och så, det känns inte som bästa ideen men man vill ändå få bilder på...allt! Om någon vart utomlands med sin kamera, hur gjorde ni?

Ny header..igen!


Fixade en ny Header idag, som ni kanske ser. Om inte tryck F5. jag tröttnar ju så snabbt. Annars har jag mest gjort absolut inget idag, men imorgon blir det åka till Nelly outleten i Borås med Line. Linnet på bilden hittade jag på H&M förresten.

Cypern


Om cirka en månad var det ett årsedan vi var i cypern och tog denna bilden. Jag ångrar nu att jag inte visste hur man fotograferade med en systemkamera, men men bilderna blev okej ändå. Idag testade jag en ny redigering bara för att. Åhh jag hade gärna åkt utomlands nu!

http://beautyineverything.com


Jag måste bara ta mig tid och tipsa er om denna underbara sida. http://beautyineverything.com Där samlas massa underbara bilder från alla olika personer som laddat upp sina bilder på flickr.com
Jag kan sitta och bläddra bland bilderna i flera timmar och få en massa inspiration. Även fast vissa bilder inte är så vackra i sig så blir dem väldigt fina tillsammans med andra. De länkar tillbaks till personerna som tagitbilderna så man kan hitta ännu mer bilder ifall man klickar sig vidare. Så för er som jag älskar att kolla på andras bilder så rekomenderar jag starkt denna sidan. Jag har den redan som startsida.

Mamma mu

Från storstaden ut till landet.känns skönt. Gick ut och tog kort på kossorna igår, dem är himla söta,lite småsnuskiga och har dåligt temperament men ändå söta. Idag har jag packat upp och städat mitt rum,så nu vill jag ha sol för har inget mer att göra inne haha.

Stockholm

Igår eftermiddag tog Johanna och jag bussen hem från stockholm.
Bätter lycka nästa gång! Men jag hade trevligt så länge det vara iallafall.  Nu är jag hemma och det är ganska så skönt det med, skall ta mig tid och svara på era kommentarer sedan när jag har sammlat krafter.  Fyra bilder från stockholm.Njut av en jättefinlåt.
Run to the hills - Hellsongs

Fågelgungan

Fråga mig inte varför den heter fågelgungan,ser kanske ut som ett fågelbo? jag vet inte men det var på dagis dem kallade den så. gulligt. En dag va johanna och jag ute och gick i örgryte och hamnade där. Idag var vi vid en likadan men aningen slitnare gunga här i stockholm.
Nu har Matilda blivigt sjukt oturligt nog så Johanna och jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på här i stockholm i tre dagar till. Någon som har ett bra tipps eller är sugen på en dejt? ;) bara att höra av er vettni hahah. Godkväll!

SummerBilder från längesedan. Madde är söt. Pusshej!

Nypon


Just nu sitter jag i en säng i Stockholm.hah Johanna och jag tog Nattbussen i Måndags och kom fram vääldigt trötta igår vid sex på morgonen.Matilda som vi bor hos var också väldigt trött så igår softade vi hela dagen med OC. Idag däremot skall vi nog dra in till den stora staden.Ska bli kul  eftersom jag aldrig vart i Stockholm förrut. Hoppas ni har det bra!

So long suckers!För nu drar vi!

And you can act real rude and totally removed

Just för att jag alltid har kul med er och ni är bäst, just därför fick det blir lite fler bilder från båten idag. Kan ju också berätta för er att: det va helt normalt för oss att man gjorde kullerbyttor och liknande vid hissarna,och att jag räddade rebecca från att åka ner i en kundvagn, och att baddräkten passar alldeles utmärkt!

The safety Dance - Men without hats


Resa
Snart skall Johanna och jag åka på en liten resa, gissa vart!
Men just nu kollar vi på top model. Snart skall vi åka hem och packa, det behövs kan jag lova.

bananasplitt


Klänning H&M, Skor Weekday,Skärp fått av mamma, Solglassögon Glitter.
Idag vaknade jag med solen i ansiktet,as skönt. Johanna och jag gick på en liten promenad där man såg nästan hela göteborg.Sen lyckades jag att "laga" mat, helt otroligt. Jag är inte så van vid att ha tv eller rättare sagt tv kanaler, men här har vi det och jag har sett säkert 50 avsnitt av exiled och super sweet sixteen.det handlar typ om bortskämda ungar,blä! Hoppas ni har de bra,nu skall johanna och jag göra nått som skall likna Daim!

Lite rikare!Johanna och jag har precis kommit in från en kväll på stan.Vi mötte upp Linn och kollade lite vart HON skulle gå ut, som ni vet är jag bara sjutton så det blev inget med det. Men jag gick på gatan och tjänade lite pengar iallafall. haha hittade pengar på gatan, Så jag är nöjd. Nu skall vi sätta på en film sen blir det natten.

Nikon D3000Eftersom att det verkar vara en hel del av mina läsare som också har en Nikon D3000 och ni har frågat efter lite tips, så tänkte jag att jag gör ett inlägg om det.

Först och främst,jag kan ungefär ingenting om kameror och detta är så jag har lärt mig själv att ta kort med min kamera.Alltså jag säger inte att så jag gör är rätt eller att så ni gör är fel.Men här är är lite inställningar och tips och trix jag brukar använda.


Okej det första ni måste (JA MÅSTE) göra är att snurra den stora ratten med alla lägen på bort bort bort från AUTO läget.Ingen gillar Auto bilder hah.
Jag brukar ha den i M-Manual läge. Då styr jag både slutartid och bländare. Detta kan vara jobbigt om man inte har koll på hur man ändrar dessa saker.Då rekomenderar jag A-Apertur läget då ställer du bara in bländarvärdet så styr kameran automatisk slutartiden.

Nu kanske ni tänker, men vad är Slutartiden och vad är bländaren?

Jo då är det så att Slutaren är det som styr hur länge ljuset skall släppas in.Lång slutartid betyder alltså att sensor belys under en längre tid ,mer lörelseoskärpa skapas. En kort slutartid betyder belysning under en kortare tid vilket används om man t.ex vill fånga motiv i rörelse.  Slutartiden är de siffrorna du hittar  längst åt vänster i kameran. de kan se ut ungefär såhär 1/10. Snurra på de ett tag (på den lilla ratten precis där du har tummen) och få fram de sifrorna som passar för ditt motiv.
Bländaren är de som bestämmer hur mycket ljus som skall släppas in genom objektivet. Ett lågt bländartal betyder stor bländare och där av mycket ljus. Ett högt bländartal betyder en liten bländare och alltså lite ljus. Men det är inte bara det bländaren gör, den ställer även in skärpedjupet i bilderna. Ett lågt bländartal ger ett kort skärpe djup(motivets bakgrund blir oskarpt) och ett högt bländartal ger ett stort skärpedjup (motivet och bakgrunden blir i fokus) Bländartlen är f talen. Mitt tips är ett hålla dem låga. beror helt på vad du vill ha för bilder men jag föredrar korta skärpedjup till nästan allt!

Ifall ni förstod nått av de jag skrev (knappt så jag förstår vad jag skriver) så har ni nu klarat av att ställa Slutaren och Bländaren för bilderna. Självklart är dessa olika helt beroende på vad du skall fotografera.Ifall ni inte känner för att ställa in något av det ,använd läge P. Då justerar kameran det automatiskt och du styr endast de lite enklare inställningarna som ISO.

Iso är de talet som också styr ljuset kan man säga. Men Iso för mig är riktigt ointressant. Vad ni behöver veta är att. Håll er till låga iso tal. så som iso100. Det brukar jag ha. Men ifall du tar kort på kvällen då det är mörkare kan du höja talet.Varning för brusiga bilder! Ju högre isotal du har desto ljusare och desto brusigare bilder får du. Inget att heja för kanske.

Det va kanske de viktigaste ni behöver fokusera på för att få bra bilder.Sen kan jag ju berätta lite om de andra iställningarna med. Vi börjar längst upp i höger raden på kameran (hoppas ni förstår)
Qual - Bildkvaliten: Jag har alltid min inställd på FINE. Någongång kanske jag skall börja använda RAW.Men inte än. Är inte mogen haha.
Bildstorlek: Jag har alltid L alltså 7.2MB.
WB - Vitbalansen: Här brukar jag ha Auto,ibland om jag tar kort inomhus med lampor som ljuskälla brukar jag ändra till just "glödlampan".
Fotograferingsläge: Väljer man efter vad man behöver för tillfället.
Fokusläge: Jag brukar köra på AF-A
Inställningar för AF- Område:Jag brukar ha "specifik punkt" just för att jag gillar att bestämma vart kameran skall fokusera. Annars kan jag tänka mig att "Automatisk AF" är bra.
Mätning: Jag använder mig oftast av "Matrix" eller "centrumvägd". Matrix passar i de flesta situationer så ett säkert kort är den iställningen.
Aktiv D-Lighting: Off eller On. Välj själv liksom. Jag brukar ha Off men ibland åker den på!
Blixtkompensation: Används bara för att höja eller sänka ljuset när du använder blixt. Vilket jag nästan aldrig gör. Hatar den inbyggda blixten.
Exponeringskomp: Göra bilderna ljusare eller mörkare. Beror på vad som behövs.

Ja vad mer behöver ni veta.Säkert massor. Men det är de som är så bra med denna kameran den har en guide funktion som kan hjälpa dig ifall du är osäker på något. Du kan också trycka in "frågetecknet" på ungefär allt så står det vad det är och vad du har det till.  Ifall det är något mer kan ni alltid skriva det i en kommentar så svarar jag på det ifall jag kan.
Örgryte
Ikväll åker Line och Keivan utomlands, för himla skönt för dem kan tänkas! Då skall jag Johanna och Madde låna deras lägenhet  i helgen.Jag skall ta hand om den väl. Om jag inte minns fel bor de i första huset på första bilden. godkväll!

Hej sommar!

Are we having fun yet? haha ne jag hade en jätte trevlig kväll igår och maten var god hihi! Hanna och paulina på nedersta bilden hade himla fina långklänningar(maxi klänningar) på sig och det fick mig att bli ännu mer sugen på en. Men har man inte pengar så har man inte, sorgligt nog. Nu blir det film, leap year.Sen sova.pusspåer!

Just say yes, just say there's nothing holding you backNi vet hur man ibland fastnar framför photohsop när man egentligen inte ens tänkt att redigera bilden mycket alls. Det händer mig ganska ofta. Här är två bilder som egentligen inte skulle finnas utan bara blev till. Idag har det regnat här och det betyder.. SCRUBS! aahh va så längesedan jag såg det så att jag nästan grät när jag kolla på det. you've got to love it!
Det dära inlägget om Nikon D3000 kommer, jag jobbar på det!

Just say yes - Snow patrol


Ramlar


hejhejhallå! Idag har det vart soligt och sköööönt med Madde och Johanna , nu drar vi på grillkväll!

Göteborg
Igår far vi in till Göteborg för att komma bort från landet. Det va jätte jätte varmt och fuktigt ,alla blev jätte förvånade när himlen bara öppnades upp och vattnet öste ner. Trevlig kväll var det dock då Johanna jag och Madde drog till Rumpanbar på linné och hade det mysigt. Sen så träffade vi trevligt folk som vi hade sällskap med till bussen.

Dear John

http://tokisar.blogg.se/images/2010/dear-john_88619422.jpg

Bild tagen från google
Jag tror jag började gråta försata gången man fick se Johns pappa sen så gick det inte att sluta.Jag antar att ni vet vad filmen handlar om, om inte kolla här. Det är en klassisk kärlekshistoria lite som i Titanic."perfekta tjejen träffar den inte alls lika perfekta killen bla bla bla" nä men filmen var faktiskt jätte bra, fin. Jag gillar hur det inte bara handlade om dem utan även om t.ex Johns pappa som fick mig att vilja krama honom. Om ni inte redan har sett filmen, gör det nu!

 


Hit me with lightning
Igår var det nästan föör varmt för att fotografera, men det gjorde vi ändå. Johanna har klippt sitt hår, det är fint. Nu blir det Gossip Girl,och sedan skall jag nog göra ett inlägg om min kamera då det är många av mina läsare som har en likadan.

Starry Eyed - Ellie Goulding


Dear youGodkväll,har precis legat på en blöt studdsmatta med johanna efter att vi vart ute och sprungit.Nu va vi tvugna att gå in dock för bi började se läskiga ansikten i träden och sånt.haha, hoppas ni har haft en bra dag det har iallafall jag.Godnatt.

Just det såg Dear John precis, men den behöver ett heelt eget inlägg.mer om det imorgon.

I´m lucky just to linger in your life

Gårkvällen började bra med Grillning hemma, sen blev det lite värre,sen blev det lite bättre och sen blev allting bara helt perfekt! Långa sommarkvällar med alldeles för trevligt folk i en alldeles för trevlig stad får mig att bli alldeles glad inombords! Jag önskar att jag hade bilder,men det har jag inte.Så ifall ni är sugna på se bilder kolla Angelicas blogg,jag tror nog ni känner igen mig.

Smile - Uncle Kracker

twoLeo tycker att solen är jobbig,plutten. Igår va en softa dag ,idag lika så. Men idag har jag faktiskt städat Ians rum(kaching!) och åkt till mediamarkt där Ian köpte en ipodhögtalare. Spännande. Ikväll skall jag och några vänner sova i skogen, det ska nog bli mysigt!

you must understand my weakness

No one wants forever - Laurel Music


VattenDet bara regnar och regnar och regnar idag, min tanke är att det skall klarna upp så att mina planer för dagen blir av. Kanske måste tänka om. Ska nog se på chuck och återuppliva Ians bärbara dator.(det blev något fel på den så han lämnade in den på lagning och köpte en ny,så nu ska jag se ifall jag kan ha den hihi) Nu äter jag lunch och råkade precis bita mig i läppen.ajaj.Spiller jag inte så biter jag mig alltid i kinden/läppen.Vissa har det inte lätt!

Inte att leka med.

Ovan ser ni världens farligaste lekplats. Ser ni den gröna/turkåsa saken. Det är en rutschkana,den går uppåt som en bukt och har inga kanter, jag trodde jag skulle dö.näe men ärligt jag kan inte förstå att den finns! Idag har jag gjort ungefär inget, det är tråkigt. Jag har tröttnat på Sommarlov nu. HAHA.

everything you wanted isn't anything you haveYour Call - Secondhand Serenade

HerrPanda
Bilder från när jag och linda hade kvällspicknick.Herrpanda som följer med mig överallt nuförtiden är söt. Jag är glad att ni kommenterade förra inlägget, det betyder att det finns några som kollar ändå.hihi Tack.Sen så vill jag ju veta vilka ni är som läser.För tro det eller ej jag kollar alla som kommenterar. Man vill ju ha koll heh Idag skall jag städa mitt rum..på riktigt, ingen såndära snabbstädning som jag gör sisådär varannan kväll. Utan nu ska det bli ordning.

430stIdag har det vart hela 430st gånger som personer klickat sig in på min blogg, 266st av dem är unika besökare. Jag undrar hur unika ni är. Utav alla dessa 430st personer som ens vart inne här har jag fått fem kommentarer. Jag undrar vad ni tänker när ni ser mina bilder.Kanske inget..fine. Men varför finns det då 124st som faktiskt följer min blogg?124st som lagt till den för att dem..ja varför? tycker ni om mina bilder? Visa det då för jag får INGEN lust att visa mina bilder för folk som inte uppskattar dem. Om man inte får höra att man gjort bra ifrån sig slutar man göra bra ifrån sig. Tänkte bara berätta det. Kanske är det jag som är konstig och faktiskt kommenterar de bloggar jag följer.kanske inte.

High School Never Ends


Skor Converse, Jeansshorts avklippta jeans från H&M ,Tunika BikBok , Tröja H&M Herr.

Igår lekte Linda och jag på en skolgård och jag kan tala om för er att den snurr snurr grejen där bak är INTE ATT LEKA MED. Jag var illamående i säkert en timma efter den haha. Nu ska jag åka till Allum och kolla på rea och andra trevliga saker för det är sånt man får göra när solen inte skiner.

Klickbar bild

PippifågelPappa hittade en liten plutt ute på trädgården igår. Han/hon hade nog tappat bort sina föräldrar. söt. Nu drar jag till Linda.

32°

Det är en härlig dag idag.solen lyser som bara den och det är nästa för varmt ute. Det blev inte havet idag men hängde med härligheten vid poolen hela morgonen och snart skall vi åka och sola/bada vid en sjö. Hoppas ni har det lika skönt som jag!

Nu börjar sommarenSissta dagen på dagis idag. Jobbade bara tre veckor men det känns som fler och jag kommer sakna allt och alla som jobbar/går där. Bästa dagiset jag vart på hittils! NU börjar mitt sommarlov och jag börjar det med en rivstart, först en tur på stan sen åka in och träffa folk i slottskogen och imorgon blir det förhoppningsvis havet! Ha en bra kväll.

Äsch, vi gillar dig ändå!

Japp för ni gillar oss även fast vi ser ut som vi gör och gör som vi gör. Att alla inte är lika viga som jag *host* det är bara nått man får leva med. Detta är alltså lite bilder från på båten. Haha. Rebecca körde på pyjamasbyxor och vi va allmänt störda. Fler bilder lär komma inom en snar framtid. Nu skall jag sova. Imorgon - Sissta dagen på jobbet!
These Things - Tommy sparksKontakt: fanny.mattila@live.se Flickr Tumblr Portfolio Lookbook
 • Till bloggens startsida
 • Kamera
  Photoshop & Tips
  Stil & Shopping
  Skönhet & Smink
  Träning, kost & hälsa
  Teckna
  Frågor & Svar
  Osorterat
  Inspiration
  Bloggtips
  Tävlingar
  Video
  30 dagar


  2012
  Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli |
  Augusti September Oktober November December  2011
  Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |
  2010
  Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |


  2009
  Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |


  Fotobloggar